The Mauve Room

The Mauve Room

The owner of this condo wanted to transform this high traffic room into a serene space. We used a neutral palette of grey and black tones to create a sense of calm. To open up the long, narrow room, we used several tricks that give the illusion of a larger space: bulky furniture was replaced with transparent seating, to remove visual weight; and a mirrored chest with polished chrome accents took the place of a coffee table reflects the natural light. Finally, we hung the soft grey linen window treatments near to the ceiling to give the room the impression of greater height.

Project

The Mauve Room

Type

Residential

The owner of this condo wanted to transform this high traffic room into a serene space. We used a neutral palette of grey and black tones to create a sense of calm. To open up the long, narrow room, we used several tricks that give the illusion of a larger space: bulky furniture was replaced with transparent seating, to remove visual weight; and a mirrored chest with polished chrome accents took the place of a coffee table reflects the natural light. Finally, we hung the soft grey linen window treatments near to the ceiling to give the room the impression of greater height.

Project

The Mauve Room

Type

Residential